MJK Leathers Maattabel en Meetinstructies

MJK maattabel

Wat is je confectiemaat?

Deze MJK maattabel is niet bedoeld om jezelf op te meten voor maatwerk. Dat doen wij liever zelf en dan heb je ook garantie op het maatwerk. Deze tabel is wél bedoeld om voor jezelf te controleren of een confectiemaat past.
Om je confectiemaat te kunnen bepalen, meet je bij jezelf wat maten op. Of je vraagt iemand om je op te meten. Belangrijk is dat je op de juiste plaats meet! Meet jezelf of laat je meten, over een t-shirt of ondergoed (of sportondergoed, wat je op de motor onder je pak draagt).

Heel veel mannen hebben in verhouding tot hun borst, een één of meer maten smallere heupomvang. Zelfs tot drie maten kleiner komt veel voor. Onze ervaring is dat slechts één op de honderd mannen, dezelfde confectiemaat heeft op zowel de borstomvang als op de heupen. Daarom hangt er bij MJK Leathers onder een overall of combipak, standaard een broek die op de heupen en bovenbenen één maat kleiner is. Dit wordt aangeduid als bijvoorbeeld, 56/54 of 50/48, de grootste maat éérst omdat wij de borstomvang zien als de belangrijkste maat. Wanneer je een combipak, overall of jack besteld, ga dan altijd uit van de gemeten maat van je borstomvang. Je vindt in de maattabel dan de maat die bij die borstomvang hoort. 

Borstomvang

De borstomvang wordt gemeten direct onder de oksels. Zorg ervoor dat het meetlint op je rug niet lager hangt. Het mag zelfs over de onderkant van de schouderbladen vallen. Meet daar dus zo hoog mogelijk, glad maar niet te strak over het lichaam. Je mag het meetlint niet voelen en ook geen vingers er tussen mee meten. Let daarbij ook op dat je armen naar beneden hangen op het moment van aflezen. Met je armen omhoog of horizontaal ben je dunner en zit je al snel een maat te klein. Zoek altijd het dikste punt op.

Taillewijdte

Dan heb je nog de taillewijdte ofwel bandomvang nodig. Deze kan je het beste meten ter hoogte van je navel. Ook glad meten en zet je buik niet uit.

Heupomvang

De heupomvang meet je rond en over het dikste gedeelte van je zitvlak. Dit wordt laag gemeten, de meting valt dan over je kruis aan de voorkant.

Bovenbenen

Heb je de ervaring dat je bovenbenen wat zwaarder zijn, dan is deze maat belangrijker dan de heup omvang. Je zal dan een grotere maat moeten nemen en de broek kan dan in de taille te groot zijn. De bovenbeenomvang meet je zo hoog mogelijk, net onder het kruis en je bil aan de achterkant. Ook weer glad meten!

Bij twijfel

Als je tussen twee maten inzit, kies dan altijd voor de grootste maat. Zit je er echter maar één centimeter boven dan mag je die kleinere maat wel hebben. Houdt er wel rekening mee dat de pasvorm van merken onderling kan verschillen.

Maatwerk of confectie

Klanten kiezen vaak voor MJK maatwerk, maar plus-minus confectie kan ook bij ons. Dit zijn 1-2 kleine aanpassingen waarbij niet de hele constructie van een patroon herberekend hoeft te worden, b.v. iets langer of korter of een wijziging aan de taille of kuiten. Dit wordt als service gedaan. Heb je meer aanpassingen nodig dan kan je beter maatwerk nemen. Voor maatwerk wordt een meerprijs van 15% over de standaardprijs berekend.
Meer informatie vind je op onze website mjk.nl, mocht je daar nog niet gekeken hebben.
Je mag ons ook bellen en altijd vrijblijvend komen passen.

Wij adviseren je graag.

Veel succes!

Marie-Jeanne
MJK Leathers