Kopers Ervaring van een Airbag Motorpak in Confectiemaat

Ook weleens de koop van een Airbag Motorpak overwogen?
Lees dan eerst even verder! Dan vind je de ervaring van Kevin bij de aankoop van een Airbag Motorpak.

Trotse bezitter van een Alpinestars Missile Tech-Air

 

Motorpak met ingebouwde airbag

 

Eindelijk was ik de trotse bezitter van een Alpine Missile Tech-Air met ingebouwde airbag. De zaak in Belgie, waar ik deze had gekocht, raadde mij een maat 52 aan. De benen waren wel erg lang en het spande wel een beetje rondom de borst, maar dat ging nog wel wat rekken volgens de verkoper. En de benen kon ik wel ergens laten aanpassen.

 

Niet alleen de beenlengte had aanpassing nodig

 

Zo belande ik dus bij MJK Leathers, waar ik het probleem met de beenlengte wilde laten oplossen. Deskundig werd het geheel bekeken en als snel bleek dat het pak te klein was als ik in hun winkel op de racemotor stapte. Ik kon me haast niet bewegen in het pak! MJK raadde mij aan terug te gaan naar de winkel waar ik het motorpak had gekocht en deze om te ruilen voor een maatje groter. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb het pak kunnen omruilen voor maat 54.

Dus terug in de winkel van MJK was er al één probleem minder, ik kon me alweer bewegen als ik op de motor zat! Maar de problemen bleven zich maar opstapelen, niet alleen de beenlengte moest aangepast worden. Er waren ook trekkingen in het pak ter hoogte van de schouders, grote plooien in de knieën, deze waren ook nog eens symetrisch verschillend van elkaar...

 

Een confectiemaat van MJK Leathers beviel al 100% beter

 

Uiteindelijk na een paar snelle metingen mocht ik eens een MJK confectiepak met Knox rugbeschermer aantrekken. Maat 50/48, mmm...wel afwijkend van de maat van Alpinestars.

Toen ik het MJK motorpak aantrok had ik wel het gevoel "Wat zit dit raar!" Maar toen ik terug op de racemotor klom werd het pak precies een 2e afdruk van mezelf! het dwingt je automatisch naar een racehouding. En...dít pak was nog niet eens op maat gemaakt! De confrontatie was shockerend, zeker als we het gewicht van de twee pakken vergeleken. Het Alpinestars pak was meer dan dubbel zo zwaar als dat van MJK; 13.7 kg!

 

Een Alpinestars Missile-Air raceoverall te koop

 

Het Alpinestars motorpak was een grote teleurstelling en de winkel in Belgie wilde het pak niet terugnemen omdat de airbag al op naam stond. Toen heb ik maar beslist om het pak particulier te verkopen.

Ik weet niet hoeveel tijd en geduld de professionals van MJK aan mij hebben gespendeerd, maar ik ben ze wel dankbaar. Ook hebben ze mijn oude Revit motorpak voorzien van beter protectoren, de oude waren pijnlijk en ze hebben tevens de problemen met de nekstreek opgelost.

 

Alleen nog maar MJK Leathers

 

Van één ding ben ik zeker, mijn volgende pakken zullen enkel nog de naam dragen van MJK!

Heel erg bedankt voor jullie inzet en nu weet ik hoe een échte raceoverall aanvoelt.

 

Met vriendelijke groet,

 

Kevin uit Temse, Belgie

 

Het voorkomen van pasvorm problemen bij een confectie airbag raceoverall

 

En om bovenstaande pasvorm problemen te voorkomen heeft MJK Leathers nu zelf maar een Airbag Raceoverall ontwikkeld i.s.m Helite. Hieronder lees er meer over...

 

https://www.mjkleathers.nl/airbag-motor-raceoverall.html  

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.