Wat zijn de beste waterdichte winterhandschoenen?

Een tipje van de sluier opgelicht over motorhandschoenen. Voor elk budget een waterdichte winterhandschoen. Van eenvoudige waterdichte tot super behaaglijk warme, electrisch verwarmde motorhandschoenen dmv oplaadbare batterijen. Rijd je de winter door en wil je geen koude handen dan kan je niet zonder warme motorhandschoenen.

   warme-winterhandschoenen


Als de zomer écht voorbij is gaan we ons voorbereiden op de winter. En het zal altijd weer een verrassing zijn wat voor winter het wordt. Wordt het mild en nat of koud en droog? Of wordt het een typisch Nederlandse, het kan vriezen het kan dooien winter? Rijd je de hele winter door? Op de motor naar je werk? Of alleen op je vrije dag een ritje en dan nog alleen als het niet te koud is én droog? Of ben jij die bikkel die zijn motor gewoon geen dag wilt laten staan. Wat we in ieder geval nodig hebben zijn warme winterhandschoenen. En we noemen ze wel winterhandschoenen, maar het is zeker niet uitgesloten dat je, in lente of zomer, op een tourtocht door de Eifel (of ander hoger gelegen gebergte), echt niet zonder warme winterhandschoenen kan! En wat dan de beste zijn kan voor iedereen weer anders zijn. Ze moeten in ieder geval warm zijn, waterdicht, veilig en goed passend.Bekijk hier onze collectie winterhandschoenen, http://www.mjkleathers.nl/motorhandschoenen/winterhandschoenen/

Comfortabele pasvorm

Motorhandschoenen moeten zeker niet te groot zijn, ze vormen dan een belemmering bij het bedienen van de handels. Te klein is helemaal niet goed, dan heb je er geen profijt van omdat er geen plaats meer is voor een isolerend laagje lucht en je krijgt pijnlijke vingers doordat je in je handschoenen "hangt". 
Lees hier meer over de pasvorm van motorhandschoenen.
http://www.mjk-motorkleding.com/soorten-motorhandschoenen.html

Veilig

Ongelukjes gebeuren en je natuurlijke instinct is om de handen naar voor te steken om jezelf tegen een val te beschermen. Veilige motorhandschoenen hebben goede bescherming op de handpalm en vingers om zo'n val op te vangen. Dit kan een dubbele laag leer zijn met foam padding of high tech materiaal zoals Superfabric®. Maar ook het ijzersterke huidje van de rog wordt gebruikt om bescherming te bieden bij een val.
Knokkelbescherming kan zowel hard en voorgevormd zijn zoals Carbon of van schokabsorberend materiaal zoals TPU (thermoplastic polyurethane) eventueel in een combinatie met EVA foam. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. 
Om te voorkomen dat een handschoen uitschiet bij een val ben je het beste uit met een polsband sluiting én een sluiting op de kap waarmee je de handschoen stevig aan de arm vast maakt. Het is een bonus als er ook een vorm van reflectie op de handschoen is aangebracht, want je kan nooit zichtbaar genoeg zijn onderweg.

Waterdicht

Waterdicht moeten ze in ieder geval zijn. Het hoeft nog niet eens érg koud te zijn, maar als je handen nat worden van de regen houd je ze ook niet warm. (Daarom zijn er ook waterdichte zomerhandschoenen, maar dat even tussendoor). Een ademend waterdicht membraan tussen de handschoen en de voering houdt de regen buiten, dit kan o.a. een Raintex® membraan zijn, dit wordt ook door Macna gebruikt bij de productie van hun motorkleding. Held en IXS gebruiken vaak een Gore-Tex® membraan.
Er zijn ook motorhandschoenen die waterdicht zijn d.m.v. een direct laminaat. Hierbij is het membraan direct tegen het materiaal van de handschoen gelamineerd, zodat de regen al aan de buitenkant van de handschoen wordt tegen gehouden. Zodoende komt er geen afkoelende laag water tussen de handschoen en het membraan te staan. Dit ademend membraan voert transpiratie naar buiten af zodat het niet na afgekoeld te zijn alsnog voor koude handen zorgt. Bijkomend voordeel is, dat er in plaats van een conventioneel membraan een dikkere voering gebruikt kan worden zonder dat de handschoen "onhandelbaar" wordt.

outdry technologie

Warm
 

En, last but not least, warm moeten ze zeker zijn. En hoe warm, dat hangt af van wat jij wilt of nodig hebt. Als je een echte doorrijder bent dan is het laatste wat je wilt op een lange rit dat je handen zo koud zijn dat je de koppeling of de rem bijna niet meer voelt. Hoef je niet erg ver met de motor dan zijn een paar eenvoudiger waterdichte winterhandschoenen misschien genoeg. Voor voering wordt meestal gebruikt gemaakt van o.a. Thermolite®, 3M®Thinsulate, polar fleece, iso fur of een combinatie hiervan. Hoe warm een winterhandschoen dan écht is, wordt toch vaak bepaald door de kwaliteit van de voering, dus het prijskaartje.

warme-motorhandschoenen


Verwen jezelf

Wil je jezelf echt verwennen en zeker zijn dat je handen behaaglijk warm blijven tijdens een motorrit, dan zijn er ook nog de electrisch verwarmde motorhandschoenen. Deze zijn uiteraard ook voorzien van een waterdicht en ademend membraan én comfortabele warme voering. Maar het belangrijkst zijn de elementen die d.m.v. de oplaadbare Li-ion batterij in de kap van de handschoen zorg dragen voor een in vier stappen instelbare temperatuur van max. 57 graden C. Met deze handschoenen kan je je vrij bewegen, dus geen draadjes waarmee je verbonden bent aan de motor. Inderdaad, het is de duurste optie maar ze zijn goed voor jarenlang écht behaaglijk warme handen op de motor.

Tenslotte zijn er nog de handigheidjes zoals de screenwiper om de regen van je vizier te vegen en de touchscreen vinger voor het bedienen van de smartphone.

MJK Leathers heeft voor elk budget waterdichte winterhandschoenen vanaf € 31,45 voor een paar motorhandschoenen geschikt voor een milde winter, tot €197,95 voor de met oplaadbare batterijen verwarmde motorhandschoen Atom van Macna.

MJK Leathers geeft 10% korting op alle Macna motorkleding. Deze korting is al in de prijzen verwerkt.

Je vindt ook nog diverse maten en types voordelige warme winterhandschoenen in onze opruiming.
 
Bekijk hier onze collectie warme winterhandschoenen, http://www.mjkleathers.nl/motorhandschoenen/winterhandschoenen/ 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.