Ode aan de leren motorbroek

Ode  aan de leren motorbroek

Ode aan de leren motorbroek

 

Een leren motorbroek, wie kent hem nog?

 

En... wie draagt hem nog? Alleen de doorgewinterde, misschien al wat oudere motorrijder? Die motorrijder met net wat meer "val ervaring"? Die motorrijder die er ook echt als een motorrijder uit wilt zien. Die motorrijder die meer veiligheid op prijs stelt?

 

Waarom een textiel motorjeans?

 

Het lijkt alsof een textiel motorjeans helemaal is ingeburgerd. Niet helemaal vreemd natuurlijk. Ze zijn relatief goedkoop, (alhoewel een meer veilige motorjeans ook in de papieren kan lopen), je draagt hem gewoon op je werk en hoeft je dus niet te verkleden als je daar aankomt. En je denkt misschien dat een textiel motorjeans niet zo warm is in de zomer? Lees dan even verder...

 

Draagcomfort van de leren motorbroek

 

We waren even afgedwaald maar, de voordelen van een leren motorbroek zijn eindeloos. Een van de voordelen van een leren motorbroek is, dat als je de juiste maat koopt hij perfect zit. En omdat het leer is, hij naar je zithouding gaat staan en dus nog beter gaat zitten. Veel draagcomfort dus.

 

Ook bij warm weer comfortabel door gebruik van "Cool Leder"

 

Wat veel motorrijders niet beseffen, is dat een leren motorbroek ook comfortabel draagt bij warme weersomstandigheden. Door het grote ademende vermogen zal je het nooit benauwd hebben in een leren motorbroek, zeker niet bij "Cool Leer" (TFL Cool System). En even terzijde, MJK Leathers gebruikt alleen maar cool leder bij de productie van al haar leren motorkleding. In meerdere kleuren behalve wit, dit is al cool genoeg van zichzelf. Bovendien kan dit al koele leer, voor een doorwaai effect ook nog van perforatie voorzien worden.

 

Een motorbroek voor alle seizoenen

 

Een leren motorbroek draag je het hele jaar door, desnoods met een dunne regenbroek erover. Een klein buitje kan hij in tegenstelling tot een textiel motorjeans gewoon hebben. Er zijn hele mooie praktische afrits regenbroeken tegenwoordig, d.z.g. Cloudburst van Held. Deze werken niet alleen tegen de regen maar ook tegen de kou, mocht ergens op je reis de temperatuur drastisch dalen.

 

Een leren motorbroek is duurzaam 

 

Een leren motorbroek gaat enorm lang mee, 10 tot 20 jaar is geen uitzondering. Kom daar maar eens om met een motorbroek van textiel. En, mocht je in de loop van jaren dikker of dunner zijn geworden, dan is een leren motorbroek het altijd nog waard om hem aan te laten passen. En ook motorkleding aanpassen is vakmanschap dat bij MJK Leathers ruimschoots aanwezig is.

 

Veiligheid eerst

En waar het bij een motorbroek op de eerste plaats over zou moeten gaan, het is een zeer goed beschermende broek, niet alleen waar de protectie zit, maar élke vierkante centimeter zal jou beschermen mocht je eens komen te vallen. Vaak komt de broek er ook nog goed vanaf, en dit is bij een textiel broek wel anders. Niet voor niets rijden motor coureurs nog steeds in een leren race overall, er is op dit moment nog niets dat beter is dan leer en langer mee gaat dan leer. 

 

Wat kost een leren motorbroek

 

De prijs van een leren motorbroek? Inderdaad, wel wat duurder dan de gemiddelde broek van textiel. Een textiel motorbroek heeft het voordeel dat je heel goedkoop een motorbroek kan kopen. Maar die heeft niet alle voordelen van een leren broek en alle waar naar zijn geld. Zoals o.a. ademend vermogen, heb je weleens met echt warm weer in een waterdichte textiel motorbroek gereden? 

 

Garantie op een leren motorbroek

 

MJK Leathers geeft pas-garantie op al het maatwerk, en garantie mocht er een naad open gaan. Pas-garantie houdt in dat, mocht het kledingstuk niet goed zitten of je ergens pijn geven het onder garantie veranderd wordt. Dit komt bij MJK eigenlijk bijna nooit voor.

 

Waarom een ode aan de leren motorbroek? 

 

Wij hebben de ode aan de leren motorbroek opgemaakt omdat de goede eigenschappen van een leren motorbroek door alle nieuwe toepassingen van textiel in motorbroeken over het hoofd wordt gezien. Alsof men het vergeten is, en misschien is dat wel zo! Of een nieuwe lichting motorrijders is zich er nooit van bewust is geweest! Daarom dus!

 

Hieronder vind je de leren motorbroeken van MJK Leathers

https://www.mjkleathers.nl/motorkleding-leer/leren-motorbroek-heren/

https://www.mjkleathers.nl/motorkleding-leer/leren-motorbroek-dames/

 

Reacties

  1. Richard Rijsdijk Richard Rijsdijk

    Onlangs maakte ik onvrijwillig kennis met het asfalt. Kleding: textieljas van de duurste categorie en een leren broek. Resultaat? Textieljas; naden gescheurd, stof door en door geschuurd inclusief mijn eigen velletje. De broek daarentegen had wat 'oorlogswonden' en dat was het. Om cosmetische redenen wilde ik de broek laten repareren. Marie-Jeanne adviseerde dat niet te doen; te duur in verhouding en voor de veiligheid absoluut niet nodig. Het werd na ruim 15 jaar een nieuwe leren broek. Mijn tweede, net als de eerste, professioneel aangemeten en gemaakt door MJK.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.