SHARP helpt je bij het kiezen van een veilige motorhelm

S.H.A.R.P. is een onafhankelijk UK overheids orgaan dat motorhelmen test op veiligheid. De waardering daarvoor bestaat uit sterren, 1 ster voor de minst veilige motorhelm tot en met 5 sterren, en de hoogste waardering voor de meest veilige motorhelm.

SHARP, het Safety Helmet Assessment en Rating Programma

Een 5-sterren motorhelm biedt een goed niveau van bescherming over de gehele helm. dat wil niet zeggen dat een helm met een lagere rating je niet zal beschermen. Ongeacht de SHARP rating moet elke helm voldoen aan tenminste één regelgevende standaard zodat hij tenminste een minimum niveau van bescherming biedt. (Bijvoorbeeld de ECE 22.05 keur).
 
De SHARP tests hebben aangetoond dat niet elke motorhelm hetzelfde niveau van bescherming biedt. Waar een ieder voor zich kan beoordelen of de prijs, de extra functies en het gebruikte materiaal naar wens is, biedt SHARP onafhankelijk advies over de vaak verborgen eigenschappen van een motorhelm, namelijk, hoe goed gaat een motorhelm je beschermen in het geval van een crash. Tijdens het testen heeft SHARP maar liefst een verschil van 70% gevonden tussen de hoogste en de laagst scorende motorhelmen. Daarom is de SHARP test zo belangrijk. Het onafhankelijke advies van SHARP kan je helpen om een helm te kiezen die de best mogelijke bescherming biedt. Onthoud dat je in de eerste plaats de juiste maat en pasvorm kiest, kies daarna uit de helmen die je het best passen de helm met de meeste sterren van de SHARP waardering.

SHARP is het enige onafhankelijke orgaan dat motorhelmen beoordeelt die resulteren in een veiligheids beoordeling.

Robuuster Testen en Onafhankelijk Advies

Een goed passende motorhelm is de beste vorm van bescherming die een motorrijder zich kan wensen. Het kan de ernst van letsel bij een ongeval verminderen door het opvangen van de klap en de spreiding daarvan over een groter gebied d.m.v het energie-absorberende materiaal binnenin de helm. Het is aan te raden om te zorgen dat de motorhelm die je draagt de grootst mogelijke bescherming biedt. Hoewel een minimale wettelijke veiligheidsnorm voor motorhelmen al bestaat, de ECE 22.05 keur, gelooft SHARP dat motorrijders meer verdienen dan dat. SHARP biedt strengere en meer robuuste testen, onafhankelijk advies, en een rating systeem dat motorrijders helpt om de juiste beslissing te maken bij het kiezen van de beste motorhelm. 


bron; https://sharp.dft.gov.uk/

http://www.mjkleathers.nl/motorhelmen/

Ook nog zeer voordelige aanbieding motorhelmen in de MJK Leathers opruiming.

http://www.mjkleathers.nl/opruiming/motorhelmen/

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.